Vážení příznivci našeho webu, nastal čas něco udělat pro kamaráda a textaře našeho webu Aleše Havláska. Pokud jste v anketě hlasovali pro podporu jeho projektu, zapojte se prosím aktivně. Boris Renner – Ostravaci.cz

 

Jmenuji se Aleš Havlásek, mám 38 let, jsem ženatý a mám jednoho syna. 33 let mého života patřilo Havířovu, kde jsem se narodil, vyrůstal, chodil do školy i oženil. Od roku 1999 pracuji v Ostravě, která mi učarovala jako industriální město. V roce 2006 se střetly dvě události, které ovlivnily i můj dnešní projekt. Začal jsem sledovat projekt www.ostravaci.cz fotografa a kamaráda Borise Rennera a doslova jsem hltal Deníky OSTRAVAKA. Začal jsem sám i fotit a zážitky z focení jsem postupně přepracoval do příběhů v „ostravštině“, které jsou obsahem chystané knihy fotografií a příběhů. Dnes žiju i s manželkou a synem v krásném prostředí přírodního parku Oderské vrchy.

 

„Fotodřisty“ se začaly rodit postupně a šlo opravdu o náhodu, kdy jsem se pokusil spojit zážitky z focení s fotografiemi pořízenými při toulkách s fotoaparátem. Protože se líbily moji manželce, která byla první čtenářkou, ale následně i na mnoha fotowebech (www.ostravaci.cz , www.photoextract.cz , www.e-umeni.cz ) a dokonce pronikly i do známých a oblíbených časopisů FOTO VIDEO a Digitální Foto Magazín, začal jsem tajně uvažovat o něčem „více“ než jen elektronická podoba.

 

Když jsem díky projektu Chřestýš 23,  který vytvořila holčička jednoho z mých mnoha „e-kamarádů“ (známosti získané právě na fotowebech), objevil projekt Kreativcisobě, ihned jsem si začal pohrávat s myšlenkou pokusit se touto cestou vydat knížku svých příhod a doplnit ji o fotografie, které rovněž na mnoha webech sklízely úspěch.

 

Nechci se tvářit jako Pan spisovatel, či Pan fotograf, dokonce ani moje „ostravština“ není dle přísných pravidel ostravského specifického nářečí. Myslím si ale, že vtipně podtrhuje úsměvné historky, které by mohly být dobrým čtením třeba na dovolenou, do tramvaje nebo jen tak na večer do postele. Blížící se Vánoce navíc jsou vhodným okamžikem ke koupi této knížky.

 

Nedělám si ambice na zisk ocenění, či celorepublikovou slávu a špičkovou prodávanost, budu ale rád pokud se Vy investoři na konci projektu dočkáte jeho realizace. Již teď Vám děkuji za Váš zájem, který jste projevili v anketě na webu www.ostravaci.cz i za zájem, který doufám proměníte v uskutečnění byť te nejnižší investice, kterou Vám nabízím. A kdo ví, třeba se dostaví i úspěch a já se pustím do pokračování Fotodřistů

 

Aleš Havlásek

 

http://www.kreativcisobe.cz/fotodristy-pisane-v-ostravstinje-aneb-co-zech-zazil-pri-focenju/?project=46

 

 

 

Aleš Havlásek

www.havlaskovi.cz