Vážení Ostravaci,

k Ostravě se toho váže opravdu hodně, mmj. i Frýdlantské mosty.

Frýdlantské mosty jsou tepnou centra Ostravy, kde denně prochází tisíce lidí. Od brzkého rána až do pozdních hodin, kdy jdou lidé do práce a z práce. Přesto nezaručují bezpečnost v žádnou denní či noční hodinu! Prostě nikdy! Nejen já, ale i mnoho dalších občanů, včetně mých kolegyň z práce, se v těchto místech bojí. Navíc tady přespávají bezdomovci, kteří jsou velmi dotěrní a neustále slušné občany obtěžují. Přespávají tu na lavičkách i na zemi, žebrají cigarety i peníze a celé okolí je pomočené a pozvracené.

Je smutné, že jsem v těchto místech, za celá ta léta, nepotkala a ani neviděla byť jen jediného příslušníka městské nebo České policie.

A je trapné tady potkávat ženy, které si „zjevně“ a „pevně“ chrání svůj majetek. Ať už je to řetízek, nákupní taška či kabelka! Divila jsem se tomu a kroutila jsem nad tím hlavou pouze do té doby, kdy jsem se tou oběti stala i já.

„oni“ si totiž na muže netroufají a z toho důvodu je nepřepadávají a neokrádají!

Proto bych byla ráda, kdyby bylo pod Frýdlantskými mosty zajištěno bezpečí a bezpečné procházení při přestupech v městské hromadné dopravě tak, aby pracující občané nemuseli ze strachu o svůj život následně riskovat své životy tím, že budou ke svým spojům přecházet přes zakázané zóny. Obzvláště pak o víkendech, kdy je zde kumulace slušných a neslušných lidí v patřičném nepoměru.