Připojená Fotogalerie

Zdravím Všechny Ostraváky a všechny, kterým není lhostejná SMOGOVÁ situace na Ostravsku. Chtěl bych Vás touto cestou požádat o podporu v projektu „Plíce Ostravy“, ve veřejné architektonické soutěži „Města bez smogu“, do kterého jsem přihlásil svou sochu vytvořenou z materiálu, který dokáže rozkládat škodlivé látky v ovzduší na méně škodlivé.

Bude to tedy funkční socha…ale k tomu potřebujem vyhrát v soutěži a bude se nám hodit každý hlas 🙂

 Jak už samotný název projektu napovídá, jedná se o betonovou stylizaci plic, které mohou snad nejlépe vystihnout a upozornit na problematiku znečištění ovzduší  nejen na Ostravsku.  Ostrava tak bude mít konečně plastiku, či sérii plastik, která se bez okolků, kudrlinek a přímo dotýká jejího největšího problému….ovzduší!!! 

Díky jedinečným vlastnostem technologie TX Active, která dokáže fotokatalytickou reakcí rozkládat škodlivé látky v ovzduší na méně škodlivé, získává plastika nejen estetickou funkci, ale stává se především funkčním objektem začleněným do prostředí velkoměsta. Více než na umělecké hodnotě díla záleží v tomto případě na jeho symbolickém významu.

Odkaz na stránky, kde po krátké registraci můžete přidat váš hlas:

 

http://www.bezsmogu.cz/soutezni-navrhy/plice-ostravy/

 

Děkuji všem, kterým není lhostejné jak se zachází s prostředím, ve kterým žijeme!

 

Aleš Nowák