Připojená Fotogalerie

Náš dlouholetý a stálý dopisovatel ostravaci.cz Jiří Jezerský, radní z Mariánských Hor, kterého Paroubek nazval bezvýznamným človíčkem, protože se dostal na kandidátku TOP 09 v nadcházejících komunálních volbách, mi poslal žádost tohoto znění:

Milý příteli, hodně jsem přemýšlel nad tím, zda Tě mohu požádat o výpomoc v kampani, kterou vůči mé osobě vede nejmenovaná politická strana přes Kumara – romského aktivistu z Indie, nebo osobně pan Paroubek v Otázkách Václava Moravce. Abych vyvrátil jejich očerňování s „rasismu“ , chtěl bych zveřejnit průkazná fakta o tom, jak hluboce jsou pomýleni. Proto Ti posílám dvě nejdůležitější stránky z mého
rozsudku , aby ostravaci.cz, pokud je to zajímá, si je mohli přečíst a porovnat s tím, čím se baví senzacechtivé redakce medií a někteří zkrachovalí politici.

Děkuji Ti a zůstávám stále ostravak.cz – autor textových historických náhledů na Ostravu. Děkuji – Jiří Jezerský alias Josef Magdon, ten co píše dopisy své sestře Maryčce o Ostravě.

Protože jsem byl s Jirkou fotit na BEDŘIŠCE kde mne zavedl, abych nasál její atmosféru, jsem přesvědčen o tom, že našemu spolupracovníkovi je třeba nabídnout náš „ostravacky“ prostor.

Uvádíme také část záznamu rozhovoru Václava Moravce s Jiřím Paroubkem

Boris Renner – Ostravaci.cz

K tématu i článek pana Olšera:

Jak Paroubek napadl „nevýznamného“ člověka z kandidátky TOP 09…

Voliči Václava Havla…Foto: B. Olšer (2)

Jiří Paroubek dostal „cenu útěchy“, když byl pozván do televizních „Otázek Václava Moravce“. Byl skleslý a ani se mu nedivím. Jeho frustrace po nečekaném a šíleném pádu z vysněných výšin na tvrdou zem musí asi hodně bolet. Zažil neuvěřitelný šok z totálního krachu svých premiérských ambicí. ČSSD sice pořád v preferencích vede, ale je to jen Pyrrhovo vítězství.

Zkusil si toho dost a dost od novinářů a politiků, pro svoji nemístnou nadutost a Rathovu „sládkovskou“ omezenost podlehl mediální přesile i mnohým svým spolustraníkům. Zkrotlý teď jako ve smrtelné křeči kolem sebe kope a chce vracet nefér údery pod pás. Už jsem několikrát psal, že socialisté jsou v tomto ohledu dosti eufemisticky řečeno nemotorní. Jsou jako peleton, na jehož špici dřou naivní troubové a v jejich vytřeštěných očích se zračí vidina blízkého vítězství, zatímco za nimi v závětří si šetří síly mazaní vyčůránci. Ti vzápětí, pár metrů před cílem, odpočatí zaberou a totálně znavené soky, rázem změněné v “nosiče vody”, zcela jasně převálcují.

Pozdě bycha honit. Včera si v televizi pan Paroubek v rámci svého ulevování na rozloučenou dovolil i na mého kamaráda Jiřího Jezerského, radního z ostravského městského obvodu Mariánnské hory a Hulváky. Začal bojem proti extremismu a mezi jinými zmínil i nevýznamného člověka na nevýznamném místě kandidátky TOP 09, které navíc není ani členem. Václav Moravec mu skočil do řeči, tak zvaně ho utáhl na vařené nudli, jestli myslí Jiřího Jezerského a jeho výrok: „…Vystavte mi potvrzení, že mohu mít střelnou zbraň a že mi dáváte svolení, abych to vystřílel, a já to půjdu udělat…“ Jiří Paroubek to potvrdil a dodal, že ten člověk řekl jinými slovy „… dejte mi pistoli a já půjdu někoho postřílet…“ To exšéf ČSSD označil za extremismus a za „hnědnutí“ české pravice, i když zmíněná kauza se odehrála už před čtyřmi roky.

Citovaný výrok Jezerského byl vyřčen během emotivně vypjatého jednání o kolonii Bedřiška, jež je z velké části obývána Romy a nepřizpůsobivými občany, kteří většinou nechtěji pracovat, jelikož jim asi víc vyhovuje pobírání sociálních dávek. Navíc byla nelegálně bez vědomí pozdějších obžalovaných natočena na magnetofon a předána romskému aktivistovi z Indie Kumarovi a teď ji předal tam, kam měl…

Okresní státní zastupitelství v Ostravě zareagovalo žalobou na trestní oznámení “zainteresovaných” přespolních (Uhl, Holomek, Kohout, Šabatová, atp) pro smyšlený trestný čin hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení podle paragrafu 198 trestního zákona, za který hrozí až dva roky vězení. Velmi zajímavá byla aktivita profesionálního podvodníka Kohouta, který se proslavil jako falešný asistent socialisty Kavana, s jehož letadlem za sněmovní peníze prolítal celý svět, když se lživě vydával za něco a někoho, co a čím nikdy nebyl a nebude.

Hlavním trumfem žaloby měla být magnetofonová nahrávka, pořízená nezákonně. A Kohout, tento “veledůvěryhodný” občan, nelegálně zneužívající peníze daňových poplatníků, byl jedním z těch “poctivých” obyvatel, kteří podali trestní oznámení pro podezření z rasismu na Lianu Janáčkovou a Jiřího Jezerského. Soud tedy jednal asi sedm hodin pouze v kauze Jiřího Jezerského, ale vzhledem k tomu, že ústřednímu důkazu – velmi nekvalitní inkriminované nahrávce – bylo špatně rozumět a hlavně že v ní nezaznělo, koho to vlastně chtěl rozčílený obžalovaný ve zjevném afektu postřílet, vyřkl soud zprošťující rozsudek… Múza spravedlnosti, řečeno pohádkovým žargonem, se nažrala a Jezerský zůstal celý. V opačném případě by celé jednání zřejmě připomínalo dávný proslulý “opičí proces” z jednoho bigotního amerického státu.

Myslím si, že se měl pan Paroubek zmínit spíš o profesionálním podvodníkovi Kohoutovi, který zostudil i socialistu Kavana jako jeho falešný asistent, v jehož letadle obletěl za peníze daňových poplatníků celý svět. Kohout však nekandiduje, tak to odnesl Jezerský. Zřejmě rovněž zásluhou letitého komplotu ostravské radnice, kde spolupracuje koalice ODS-ČSSD: Ženatý-Kajnar. Odtud asi vane vítr od vedoucího lídra sociální demokracie pro volby v Moravskoslezském kraji.

Kdyby si Jiří Paroubek udělal čas, když ještě byl čas, přijel se podívat na Bedřišku a jako správný sociální demokrat přenocoval v některém z romským domů, jistě by se vžil do nálady Jezerského. Třeba by ani nepožadoval zbrojní pas a příkaz střílet. Stejně jako Jana Chalupová z kanceláře prezidenta Václava Havla. Přijela jako vichr a chodící spravedlnost zachraňovat lidská práva, a když se pak po kotníky brodila jedním z bytů v odpadcích, rychle změnila názor a místo k ubytování v hotelu. Obdobně odmítl nocleh Kocáb v chomutovském ghettu… Běžný populismus politckých proklamací. Když pak přijde na lámání chleba, skutek utek… Když baron Klíma prášil, až se slušní Romové červenali…

Hanlivá slova na adresu Romů nedávno též zazněla na jednání zastupitelstva v Břeclavi a prošla bez větších emocí. Komunální politik Tomáš Nepraš označil Romy za “černé ludry”, když se mluvilo o krádežích květin na veřejných prostranstvích. “Co jsem řekl, to jsem řekl. A nebudu to dál komentovat. Píše se jen o tom, co jsem kde řekl, ale o Cikánech, kteří kradou poklopy z kanálů, to už nikdo nenapíše…” dodal politik.

Proslov Jiřího Paroubka může považovat Jezerský za skvělou reklamu, bylo to vlastně poprvé, kdy byl citován v nejsledovanějším televizní pořadu. A to, že se stal obětí opozice, svědčí o její nejistotě, když se socialisté už musí bát i nevýznamných lidí na nevýznamných místech kandidátky TOP 09, to nesvědčí o jejich dobrém postavení. Že by obavy z přerušení tradiční koalice ODS-ČSSD na ostravské radnici?

PS: Nevýznamný Jiří Jezerský už vydal dvě knihy, zatímco významný Jiří Paroubek se k té první teprve chystá. Navíc Jezerský má dnes možná jako jediný český politik od soudu certifikát, že není rasista. Prokázal to rovněž módní přehlídkou v červnu v mariánskohorské knihovně Na Daliborce. kde byly předváděny modely, ušité romskými ženami v kurzu šití. Tento kurz byl pořádán společností MEozER Silesia za přispění mariánskohorskohulvácké radnice – sociálního odboru a radního Jiřího Jezerského – v rámci projektu evropského vzdělávacího programu Leonardo da Vinci. Romské ženy zhotovily několik součástí cikánského kroje: halenky, sukně, šátky, kalhoty, ozdobné prvky. Krize nekrize, pan Kocáb chce 400 milionů na pozitivní diskriminaci