Ostravak Ruda překonal v navštěvnosti 450 tisic divaku, což je naprosto dokonale. Jeho pisnička je fakt super a myslim, že by si klidně zaslužila aji Oskara. Problem je v tym, že mu ji kdosik ukradnul a on ji teď nemože najit.

Vzhledem k tomu, že samotna Ostrava ma enem 310 tisic lidi, znamena to, že videoklip už viděl každy ostravak a pravděpodobně se na něj divalo i jakesik jine město. Odhalil jsem, že žadne česke město nema přesně 140 tisic lidi, takže to vypada, že se kukaly města dvě. Viděl bysem to na Třynec s Olomuci nebo Haviřov s Opavum, v obuch připadech dava součet 140 tisic.

Tož teď vime, kdo všecko už se na klip podival. Furt ale nevime, kdo Rudovi pisničku čornul a kaj ju zašantročil. Pisnička to je totiž hezka, fajna a pěkna. Střidani durovych akordu C dur a F dur je romanticke a ani Jarek by to tak hezky nesložil. Text je naprosto něžně ostravsky a umělecky vyvaženy. Ostravske realie, zejmena Milošuv most, Bazaly a romsky posluchač, kery dokaže ocenit dobře zahranou skladbu, dokresluji nadčasovost teto pisničky. Zavěrečna scena s děvuchou tahajici vysyvač dramatycky podtrhuje cely přiběh a jednoznačně patři k nejlepšim scenam světove filmove tvorby.

To, že skladbu kdosik ukradnul, pravděpodobně jakasi Marketa, jak je popsano v klipu, je fakt. Je to hrozna škoda, bo jak řikam, tahle skladba ma minimalně na Zlateho Slowika, možna i na Grammy nebo na Oskara. Kdybyste někdo ukradenou skladbu našli, vraťte ju Rudovi, prosim, bo Ruda je fajny synek. Jeho stranky su tu: http://www.ostravak.tv/

Puvodni text včetně překladu do spisovne češtiny:

1. Šel sem z dolu, mijim štolu a v tom vidim JU. (Jdu z práce kolem těžní jámy, když jsem zahlédl nádhernou dívku) Pěkně chcalo, mě to štvalo, kurňa zas zmoknu! (Hrozně pršelo a mě to velmi mrzelo, opět budu mokrý) Tilko promočene, koliky ztvrdle, tuž to je jasne (Měla promočené tričko, pod nímž se rýsovaly chladem ztuhlé bradavky) Tuž to je jasne jak cyp, no ni? (Bylo mi okamžitě jasné, že jsem se osudově zamiloval) Děvucha jak z NEI Reportu až mi z teho stal, (Vypadala nádherně, skoro jako dívka z pornočasopisu, zpozoroval jsem u sebe erekci) Myslim, že vyhrala Portu, tuž taku bych bral (Určitě vyhrála festival trampské písně, takovou dívku jsem si vždy přál)

2. Vitr fukne, ona žuchne, zlomi si haksnu! (Vtom se zvedl prudký vítr, ona zavrávorá, spadne a zlomí si nožku) V najkach blato, čumim na to, tuž asi ji helfnu (Do jejich tenisek zn. Nike se dostalo bláto, musím ji pomoci!) Hned k ni skobu hazim, do blata sletim, kurde ja sem chuj (Hbitě k ní přiskakuji, ale co to? Uklouznul jsem a spadl také do bláta! To jsem ale nekňuba!) Děvucho jak z časopisa, chtěl bych s tebu zpivat. (Dívko jako ze žurnálu, toužím zpívat s Tebou) Neboj, nesu žadna krysa, nemam už co skryvat. (Nemusíš mít strach, nejsem úchylný, vše Ti o sobě povím) Pudem spolu ke mně domu, tam Tě budu libat (Vezmu Tě s sebou do své vily na předměstí a políbím Tě na Tvá ústa) Budu Tě libat, libat, libat…Marketo vrať se. (To vše zopakuji několikrát, prosím neodcházej, vrať se….)

Ladislav Větvička – http://vetvicka.blog.idnes.cz/