Připojená Fotogalerie

Unikátní místo v centru Ostravy na Zahradní ulici 10 již brzy otevře své prostory.

Pod jednou střechou se setkají dvě tváře industriálního života.

Na jedné straně prosperita a vytříbenost chutě kaváren První republiky, na straně druhé tvář dřiny a snu o industriální revoluci, který se rozplynul a vznikl sen nový umělecký.

Boris Renner v INDUSTRIAL GALLERY

Výstava s názvem DIARY představí divákům polohu tvorby ostravského fotografa Borise Rennera, jak ji doposud neznali. Deníkový záznam hledání rozmezí v čase v minulosti, hodnotách a všeho, co už pominulo a toho, co přetrvalo a stále zůstává. Hranice rozmezí se smazala, protože minulost se nesmazatelně otiskuje do současnosti. Autor procházkou industriální továrnou objevuje zátiší a zakoutí postavené do nových souvislostí, kde optika jejich vnímání je individuální záležitostí. Věcnost fotografie je rafinovaná. Nezasvěcení netuší funkčnost strojů, z kterých již vyprchal život a naopak mohou identifikovat výrobní procesy, které jsou stále živé. Ne všechny stroje usnuly. Kulisy opuštěné továrny vpouštějí světlo současného světa do změti prachu, tichosti a čekání na další zápis do deníku.

Vernisáž výstavy se uskuteční 16.11.2011 v INDUSTRIAL GALLERY na Zahradní ulici 10, bude spojena se křtem autorovy knihy “Ostrava – malá procházka velkým městem” a charitativním projektem Bílá Holubice. Můžete se těšit na skupinu Café industrial.

 

Vedle uměleckého zážitku Vás zveme k posezení do nové kavárny INDUSTRIAL CAFE, kde si můžete vychutnat návrat poctivosti, chutě a stylu.

Mgr.art.Hana Mikulenková