Čas vali kalupym ku předku a za paru dni to bydě přesně rok co my s Borisym vylovili rybnik Bezruč v Istebniku (https://www.ostravaci.cz/?s=blog&id=90). Tak my se aji letos zas tum drutovum epoštum domluvali, že zajedymy cosik cvaknuť. Pana gugla žech poprosil o vyhledani terminu vylovu tu okolo Ostravjenky, ale všicko vypadalo na guvno bo rybe všindi lovjum ve fšedni dni. V Ričmondě (to jako Rychvald) mi dokoňce řekla děvucha z rybařstvi, že termin mi něpovi bo to je top sekretna informacyja, bo pry jacysi blbci jim při vylovach kradnum šupinače. No nakuněc se chčesti usmalo (snad něosedlalo vola, jak pravi to přyslovi) a z rybařstvi Hodonin mi napisali termín fčil o vikendu na dušički. Si teraz myslitě, že mi jeblo v pale bo o paru řadku navchu je napisane že v okoli Ostravjenki a včil rybařstvi Hodonin. Ale ono je to tak, že ti synci rybařšti z jihu moravy vlastňum aji rybniki u Dolnigo Benešova, což je tu u nas na Prajske. Dohoda uzavřena 2.11. na dušički serymy na helowin a ty capinu co tu zavlikli z ameryki a valimy na vylov rybnika NEZMAR.dd

No co čert něchťol, všicko zahaprovalo. Bo se Boris focenim ni enym bavi ale tež živi, chtěnechtě musel voliť mezi finyšym nad zakazku za chechatki a vyletym se mnum. Tuž jego voľba byla jasna jak za komanču. Jego „Sorry chlope jo nějedym“ bylo sice na guvno, ale jak žech už byl přichystany, vybavjuny fotonačinim aji svačinkum od milovane robki, tak žech už k te upušťune kaluži valil sum. Cesty pruzdne bo o sobotje v 5 rano moc aut něpotkotě. U rybnika žech byl o pul šuste, rybař co tam vachovol s baterkum mi pravil: „Tu zje jaksyk brzo synek, my začinumy děpro o 7!!ss „ Žech go poinformovol, že idym nasavať atmoške a pofotiť nočni snimki. V rybniku to tu a tam špluchlo, nařadičko na vylov potichučku čakalo na břegu, sem tam cinkla trubka jak stankaři chystali svoje textilni kramki na trdelniky, svařak, medovine a další capiny co ľudi jak dojdum kuknuť z gizdami na kapra, nakupujum. Jo se v klidečku chystol trojnožke, štelovol clony, časy a komponovol tyn klid před buřkum. Kolem 7 fakt synci v zelenych mantlach, gumakach až pod kark a s oranžovymi rynkavicami, zrobili BORORO (to je tako zkratka z vojny, jako že BOjove ROzdíleni ROty). A šli na to. Patyki do rynk, rojnica jak z majora Zemana a valili do vody aby rybe nagnali nad sitě. Paru jich tam plyvalo aji na loďkach, na břehu jakysi štajger co temu velil. Jak se kapřyci dostali nad siť, šup zdvignuť okraje a stahovať tum ďurovanum pasť až k břehu. Tu už dalšo partyja nachystano u tych podbjeraku, jeřabku, kadinek a skluzavek pro ryby a už to jedě. Vytřidit štiki, karasy, a další drugi od kapra.sdw Tu našu vanočňu pochutku posilať po skluzavce a vytahym na korbe naklaďaka. Koncert gumovych rynkavic a šikovnych synku. Fotim, cvakum, komponujym….mjenim objektivy, karty, nastaveni, clony,……Kurvačka 14 GB a 2 karty full. Kolem osme už tego mum plnum dupe, tak idym kupiť rybku už na vanoce, bo v mražaku to tum chvilke už přečkajum. 2 kapřiki jak pravjum všici kolem 3 kil(to je tež zajimave, že se ľudi mysľum, že asi ty menši a vječi kapry těpjum zpatki do rybnika) a jednum štike. Babje v obchodě, kaj zatím nikdo nima, ynym jo a eště jedyn chlop co go baba vyslala pro amury, tak te babje pravim, že to chcym all inclusive aji ze salatym a osmažune, tzn. zabiť, vykuchať, stahnuť, glovy a utroby do sačku a u te štiki zabiť a kuchnuť. Taci 2 mladežnici co jim mliči ešče těče po pysku se s tym dupali 40 minut a nakuněc mi doněsli tum štike zprzňunum bez glovy a oškrabanum. No s takigo torza na stul moc vystavni pochoutke nězrobi ani Polrajch. sssCypi asi eště něviděli krasně upječunum rybe v celku s glovum, naservirovanum na stědrovečerni tabuľe. No škoda mluviť, gaňba pluť !!!

 

Po 9 žech už byl zpatki duma a začla robota s upravami. Pomazať, upraviť a dorobiť přes 400 cvaku, to chce čas a nervy. A Boris?….tuž pisol, že ulegnul o 2 a vstovol o 6 aby dorobil tum robote, ale tež je možne že mi kecol a že se uživol helovinski sex s robkum a ynym se mu něchtjalo se mnum na fotovylof….Borisu Ty kanče !!!

 

Tak zas kajsyk přiště

Za ostravaci.cz Aleš